LOGIN
  • Post to the EFV-8 Forum
  • Post Classified Ads
  • Shop the Online Store
User Login

Not Registered Yet? Click Here to Sign Up!



(Forgot your Password?)
Remember me on this computer

Not registered yet?
REGISTER NOW!

Back to Home Page Show Forum Rules

Early Ford V-8 Club Forum

FORUM RULES: Users agree to these Rules when using Forum.

The site administrator reserves the right to change the terms and conditions of the user agreement without prior notice to the user. It is the responsibility of the user to regularly review the terms of this agreement.

The user agrees to the following terms:

  1. All information that you provide to us for your membership is correct.
  2. You will not use your membership to spam, harrass, or exploit other members in any way.
  3. Vulgar, Abusive, Racist and Sexist Language will not be tolerated.
  4. Commercial-type sales postings will not be allowed.
  5. No mass posting or flooding of the boards is allowed.
  6. No Advertising of parts or cars; no Ebay or business/commercial ads (please use the "Classified" for ads Wanted or For Sale).
  7. VIEWING MULTIPLE TOPICS ON SCREEN: You can choose to see more than 10 Topics at a time ... Log In and choose "Preferences" from the top bar on the Forum page. Scroll down and Change the "Default Topics Returned" parameter to 25 or 50, and save the changes. Since this setting is stored in your browser 'cookies' (if enabled), it seems to use that stored value even if you are not logged in. So, if you use a PC that you haven't logged into the forum from, the setting still seem to remain at the default.
  8. EXTERNAL PHOTO LINKS ON FORUM: You can still use external photo links in your posts on the new forum. They follow the rules of any link in that they have to have the URL link qualified down to the full image file name (example: .jpg). The links will open in a new browser window, the same as an uploaded image attached to a post. Since an image attachment to any post does not display inline with the post, the results are the same. You can use multiple external links within a post. This link is from photos on a site from Don Clink's 'Deuce@75' albums:

    http://donclink.com/deuce_75_1/images/dscn2950.jpg

    Using links from photo sites such as Photobucket can help in "size" issue with uploaded attachment files. For best viewing in web browsers, photos should be around the 800x600 pixel range, and probably not more than 1024x768. Most cameras today store HUGE jpg image files, as the default settings are in the 7, 8, 10, and 12Mb image sizes. The image files that are then attached are very large, and the browser can't display the full image size without using the scroll bars. Use the re-sizing functions of your photo editing software to reduce the image to 800x600, which reduces the file sixe and the image load time in the browser. Don uses Google's free Picassa3 software, which is an excellent photo management product. All of the photo albums of the Deuce, Grand National, and Auburn that are links on the NORG site were built using Picassa's web creation functions. And it's free? (THANKS to Don Clink for the info!)
  9. HOW DO I SHOW MY EMAIL ADDRESS ALONG WITH MY USERNAME? You can LogIn on the Forum, and select PREFERENCES. On this page Members can add optional information such as their City,State, Country; Occupation; Hobbies: list a Homepage; list AOL Instant Messanger Handle; Signature; "Make Email Address viewable to others;" and even change the number of Default Topics shown on a page. WHEN others click on your profile, they will see this information.

EFV-8 Club Forum / General Ford Discussion / '37 Sedan Starter click.., no start

   Reply to this DiscussionReply to Discussion | Start new discussionNew Discussion << previous || next >> 
Posted By Discussion Topic: '37 Sedan Starter click.., no start

Printer-friendly Version  send this discussion to a friend  new posts last

ibshane
08-14-2022 @ 2:53 PM
New Member
Posts: 147
Joined: Oct 2017
          
So the starter on my '37 Sedan V8-85 (6V positive ground) just stopped working out of the blue. I have been driving it several times a week this summer with no issues.., and all of a sudden this morning .., no go.

The starter clicks twice, once when I push the starter button, and again when I release it. It does the same exact same thing when I push & release the test button on the starter relay.

I did just run a couple of new ground straps. Battery positive to firewall, firewall to intake manifold and then to the chassis. But I do not see where this would be a problem. Once I ran the new ground straps the engine cranked stronger then ever before!

I have never had one of these starters apart..., any good tips from you Early Ford Guru's? ________Thanks in advance!!

fordv8j
08-14-2022 @ 3:37 PM
New Member
Posts: 157
Joined: Jan 2015
          
the starter may be locked on the fly wheel, put car in high gear and rock back and forth, I even had to loosen my starter once to get mine loose, happens a lot once things get worn...good luck

carcrazy
08-14-2022 @ 7:13 PM
Senior
Posts: 1261
Joined: Oct 2009
          
How old is your battery? The battery may be going bad. Take the battery to a NAPA or other reputable auto parts store to have them test the battery to see if it has any life left in it.

ibshane
08-14-2022 @ 8:24 PM
New Member
Posts: 147
Joined: Oct 2017
          
Battery is new

ibshane
08-14-2022 @ 8:44 PM
New Member
Posts: 147
Joined: Oct 2017
          
Ding, ding, ding.., we have a winner!! Thank you fordv8j.., you're the man! I put her in 3rd gear, rocked 'er hard 3 or 4 times, put it in neutral, hit the starter button & she fired right up. I wouldn't have guessed that was the problem! What was your clue? Was it because the starter clicked on both push & release of the starter button??

I am once again a happy camper!!!!

This message was edited by ibshane on 8-14-22 @ 9:29 PM

fordv8j
08-15-2022 @ 5:04 PM
New Member
Posts: 157
Joined: Jan 2015
          
been there done that...glad it worked

cliftford
08-15-2022 @ 9:13 PM
Senior
Posts: 843
Joined: Jan 2014
          
Fords from Model T'S through the flathead v8s are famous for this. Usually it is the same problem you had.

<< previous || next >> 


NOTE: YOU MUST BE A REGISTERED USER AND BE LOGGED IN TO POST (and reply to) messages in this forum. If you are a first time user, please click the CREATE A NEW ACCOUNT in the masthead above to register and Log In. After that, all you do is LOG IN to enjoy using this site.

DISCLAIMER: The V-8 Club does no independent testing of any of the opinions, thoughts or suggestions presented in the website on the Forum, in the Tech Tips section, or any section. A reader should consider the website to be a forum wherein differing solutions to a particular set of circumstances may be discussed. Ultimately, the selection of an item for an individual's vehicle must be based upon the independent study of the vehicle owner in consultation with people in the hobby and restoration experts.


EFV-8 Club Forum Home | Back to Home Page | Contact the Webmaster

Copyright © 2009 - EFV-8.org
Powered by < CF FORUM > v.2.1